5 december 2007

Lussebulle


Ingredienser 70 bullar

  • 300 g smör
  • 1 liter mjölk
  • 100 g jäst
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 påsar saffran
  • ca 3,1 liter vetemjöl
  • russin


  • Så här gör du:
    Smält smöret, häll i mjölken och ljumma den.
    Rör ner jästen och tillsätt socker och ägg.
    Stöt saffranet med en sockerbit i mortel och
    blanda i. Tillsätt mjölet, lite i taget.
    Täck över degen och låt den jäsa 30 minuter.
    Sätt ugnen på 250 grader.
    Dela degen i fyra delar som i sin tur delas i
    mindre bitar. Rulla ut till fingertjocka längder
    och snurra ihop till en knut. Tryck i russin.
    Låt bullarna jäsa i 30 minuter.
    Grädda dem cirka 5 minuter. Låt svalna
    under bakduk.

    -

    Jag var på Whole Foods i helgen och hittade
    saffran.. ska försöka mig på att baka lussebullar.
    Yum :-) Innan dess måste ja iväg till IKEA
    och köpa på mig julmust också.

    Inga kommentarer:

    baby