16 november 2007

Thanksgiving recet..

Ni där hemma i swea som vill fira
Thanksgiving med mig på torsdag..
här får ni några recept på
'måsten' under en American
thanksgiving dinner :)

I USA kan man köpa färdig
pumpapaj fyllning i burk..
så allt man behöver är kryddor
och pajskal. Vet inte om
ni kan få tag på pumpa fortfarande
där hemma...? Eller är det bara
över Halloween.
Jaja, här kommer ett recept iaf :)

Pumpa Paj

Degen:

3 dl mjöl
150 g margarin
2 msk vatten

Fyllningen:
5 dl pumpamos (välj en medelstor pumpa)

1/2 tsk ingefära
1 tsk kanel
1/2 tsk nejlika
1 dl socker
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 ägg
1 msk olja (till pensling av skalet)


Pumpamoset gör du så här:

Dela pumpan och ta ur kärnorna. Pensla skalet med olja och lägg på en smord ugnsform med snittytan neråt.
Baka i 175 grader tills pumpaköttet är mjukt (känn efter med gaffel då och då).

Ta ut pumpan ur ugnen och höj ugnstemperaturen till 200 grader.
Låt pumpan svalna och skrapa bort köttet från skalet. Mixa köttet till en puré i matberedare.

Gör så här:

1. Rör ihop mjöl och margarin, tillsätt vatten och arbeta ihop degen. Klä en pajform och lägg den kallt i 30 min. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i 180 grader i 10 minuter. Låt svalna.
2. Blanda pumpamoset med övriga ingredienser.
3. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
4. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 50 minuter och tills fyllningen är fast.

Servera med vispadgrädde.

En annan dessert som dyker upp
i de flesta hem är pecan paj.

Rätt sött.. men mångas favorit.

Pecan Pie

INGREDIENTS

3 eggs
1 cup brown sugar
1 tablespoon all-purpose flour
1 cup corn syrup
2 tablespoons butter
1 teaspoon vanilla extract
1 1/2 cups pecans
1 (9 inch) unbaked pie shell

DIRECTIONS

Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Place pie shell in a 9 inch pie pan.
In a medium bowl, gently beat eggs. Stir in sugar and flour, then the syrup, butter and vanilla. Fold in pecans. Pour mixture into pie shell. Bake for 50 to 60 minutes; knife inserted in center of pie should come out clean.
Nåt jag aldrig smakat och antagligen ändå inte
kommer tycka om är Green Bean Casserole.
Jag avskyr gröna bönor, blä.
Men det är ett MÅSTE under thanksgiving,
så ni kan pröva. Jag håller mig till 'barnbordet' :)

Green Bean Casserole

From: Campbell's Kitchen
Prep: 10 minutes
Bake: 30 minutes
Serves: 6

Ingredients:

1 can (10 3/4 oz.) Campbell's® Condensed Cream of Mushroom Soup (Regular, 98% Fat Free or 25% Less Sodium)
1/2 cup milk
1 tsp. soy sauce
Dash ground black pepper
4 cups cooked cut green beans
1 1/3 cups French's® French Fried Onions

Directions:

MIX soup, milk, soy, black pepper, beans and 2/3 cup onions in 1 1/2-qt. casserole.

BAKE at 350°F. for 25 min. or until hot.

STIR . Sprinkle with remaining onions. Bake 5 min.

TIP: Use 1 bag (16 to 20 oz.) frozen green beans, 2 pkg. (9 oz. each) frozen green beans, 2 cans (about 16 oz. each) green beans or about 1 1/2 lb. fresh green beans for this recipe.

For a change of pace, substitute 4 cups cooked broccoli flowerets for the green beans.

For a creative twist, stir in 1/2 cup shredded Cheddar cheese with soup. Omit soy sauce. Sprinkle with 1/4 cup additional Cheddar cheese when adding the remaining onions.

Jag ÄLSKAR biscuits.. Påminner om scones
i smak och konsistens.
Kan ätas till frukost, lunch och middag.
Bäst med smör :)

Biscuits

INGREDIENTS

2 1/4 cups self-rising flour
3/4 cup shortening
1 cup milk

DIRECTIONS

Combine and mix ingredients together. Pour out on floured waxed paper. Pat the dough out with your hands until dough is not sticky (add a little flour if necessary). Fold double. Cut biscuits with a biscuit cutter.

Bake on a cookie sheet at 425 degrees F (220 degrees C) for 20-25 minutes.

Självklart måste du även ha kalkon på bordet.
Denna serveras med potatismos och gravy.

Äntligen fredag..

Vår granne håller på och rensa ut
sitt garage och frågade om
jag ville kolla på det hon skulle
slänga om det var nåt jag ville
ha.. Hittade 8 par skor,
1 skärp och 2 handväskor..
Tack Nadine :-)


baby